ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Gode råd
Indbrudsguide
Ofte stillede spørgsmål
Tryg skolestart
AirSecure CO2 detektor
SMART KeyGarage
SecLight lommelygter
F&P registrede produkter
Vedligeholdelse af låse
Indstilling af kode
Hængelås serie 83
Godt at vide om nøgler
Lindrucker
Videoer
Låsesystemer
Indbrudssikring af hjemmet


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

 

Godt at vide om nøgler

   
  

 

Sikkerhedskort, konventionelle nøgler, vendbare nøgler, teknisk og juridisk kopiering af nøgler. Det er ikke altid lige til at gennemskue hvordan tingene hænger sammen. Her på siden forklarer vi det hele for dig.

 

 

 

Sikkerhedskort

Hvis cylinderen er udstyret med en nøgle, som har en kode, står koden enten på selve nøglen eller på det medfølgende sikkerhedskort. Hvis du har brug for en ny eller en ekstra nøgle, kan der skæres en ny ved at oplyse denne kode. Dette sikrer kvaliteten af nøglerne. Det betyder, at den nye nøgle ikke vil blive lavet som en kopi, men som en original. 

Sikkerhedskortet har også den klare fordel, at du ikke skal aflevere din nøgle, for at få lavet en kopi. Du giver blot sikkerhedskortet og ud fra dette vil du få den nye nøgle skåret. Det kan dog ikke tjekkes via sikkerhedskortet hvor mange kopier, der er blevet lavet. Men det er altid en god idé at udskifte låsene, hvis du f.eks køber nyt hus. 

Sikkerhedskortet garanterer den højeste sikringsklasse. Kun personen, som er i besiddelse af sikkerhedskortet kan få lavet en ekstra nøgle. Du har derfor garanti for, at ingen uautoriserede personer kan få din nøgle kopi-skåret.
 

  

Vendbare nøgler vs. konventionelle nøgler

Modsat konventionelle nøgler, kan vendbare nøgler låse uanset hvordan de vendes. En vendbar nøgle er især god i svag belysning eller for folk med nedsat syn. Desuden risikerer du heller ikke at få huller i lommen, da nøglen ikke er spids.

   

 

Teknisk og juridisk kopibeskyttelse

Når det kommer til kopiering af nøgler, er der forskel imellem teknisk og juridisk kopiering. Juridisk kopiering betyder at et patent eller varemærkebeskyttelse garanterer at ingen andre må fremstille nøgler på samme måde. Det betyder, at der ikke kan komme identiske nøgleforme i omløb og dermed kan tilfældige heller ikke lave kopier af din nøgle. 

Teknisk kopibeskyttelse betyder, at nøglens teknsike sammensætning sikrer, at nøglen ikke kan kopieres af standard nøgleskæremaskiner. Når du beslutter dig for at købe en låsecylinder, skal du sørge for, at det låsesystem du anvender har høj teknisk og juridisk kopibeskyttelse. 

 

 

 

Læs mere om ABUS cylindre her

 

 

 

 

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 22 26 05
Fax +45 70 22 26 07
E-mail: mekanisk@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik