ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
Nye Plug & Play kameraer
AirSecure CO2 detektor
SMART KeyGarage
SecLight lommelygter
FTS15 vindueslås
ABUS Touch hængelås


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Koden til en tryg skolestart
Line Bang Fasting Bauer | 08.08.2018
En tabt eller glemt nøgle kan sætte dit barn i en ubehagelig situation, når det skal gå alene hjem fra skole. Løsningen kan være en fastmonteret nøgleboks med kode, som nemt og sikkert kan opbevare familiens ekstranøgle.

"Må jeg ikke selv gå hjem fra skole, mor?" Spørgsmålet dukker hurtigt op, efter at dit barn er begyndt i skole. Omkring 4. klasse vil de fleste børn være parate til at tage turen hjem alene og sætte nøglen i låsen til det tomme hjem, ligesom de netop i 10-års alderen ofte vil være modne til at håndtere de situationer, der kan opstå, når man er alene hjemme.

 

Desværre bliver nøgler nogle gange væk eller glemt, og der kan pludselig opstå en situation, som er svær at håndtere for dit barn.

 

En oplagt løsning er at have en ekstranøgle i en fastmonteret nøgleboks med kodelås. Nøgleboksen kan monteres i nærheden af døren, for eksempel i et skur eller en carport. Så behøver hverken børn eller forældre at være nervøse for at blive låst ude.

 

− Nøglebokse er en god og sikker måde at opbevare en reservenøgle. Man indstiller selv den 4-cifrede kode og kan vælge en talkombination, som barnet let kan huske, for eksempel en fødselsdato, forklarer Søren Brehm Jensen, som er sikkerhedsekspert hos ABUS, og fortsætter:

 

− Glipper det alligevel med at huske, er det nemt for forældrene at oplyse koden over telefon. Så slipper du for at stå i en situation, hvor du er ude af stand til at hjælpe dit barn, fordi du ikke kan komme hurtigt hjem med en nøgle.

 

5 overvejelser, når børnene selv skal gå hjem fra skole

 

1.      Hvornår er de gamle nok? Omkring 10-årsalderen begynder de fleste børn at kunne gå hjem selv, låse sig ind med nøgle og være alene, indtil der kommer en voksen. Fra denne alder vil barnet normalt kunne reagere fornuftigt, hvis der opstår en uventet situation.

 

2.      Hvor længe kan barnet være alene hjemme? Det afhænger af barnets personlighed og modenhed. De fleste 10-årige kan godt være alene et par timer i dagtimerne, men det er altid en god idé at have en aftale med en nabo om, at barnet kan kontakte det, hvis det bliver utrygt, inden forældrene kan nå hjem.

 

3.      Hvad nu, hvis noget går galt? Tal om de mest sandsynlige hændelser med dit barn og sørg for, at det ved, hvordan det skal reagere, hvis det for eksempel taber sin nøgle, noget går i stykker, eller det ringer på døren.

 

4.      Hvem kan hjælpe? Aftal med barnet, hvilke voksne der kan hjælpe, hvis det bliver nødvendigt, og hvordan det får fat i dem. For eksempel via indkodede telefonnumre på barnets telefon eller kontakt til en nabo.

 

5.      Hvordan kommer vi i gang? Træn med barnet og begynd for eksempel med, at det selv går hjem, mens der er en voksen hjemme til at tage imod. Herefter kan I stille og roligt udvide alene-tiden.

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 22 26 05
Fax +45 70 22 26 07
E-mail: mekanisk@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik