ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

5 tips til at indbrudssikre dit hjem i foråret
| 28.04.2016
Knap fire ud af ti danskere har ikke taget særlige forholdsregler i hjemmet for at holde tyven væk, viser en ny undersøgelse fra ABUS.

For mange danskere er foråret en fast anledning til at komme ud i solen og få kigget på huset udefra. Det er tid til at få gjort status over alle de opgaver, der venter efter et langt vinterhi indendørs. Men du er ikke den eneste, der kaster et kritisk blik på dit hjem. Indbrudstyvene ved, at mange huse står tomme i de mange forårshelligdage, og deres radar er altid tændt for at opfange tegn på et ’let bytte’. 

Her er fem gode og enkle råd til, hvordan du kan nedsætte risikoen for ubudne gæster.

Enkle midler rækker langt
- Rundt regnet sker der et indbrud i et dansk hjem hvert kvarter døgnet rundt. Derfor er det en god ide at lege tyv og kigge på sit hjem med kritiske briller. Hvordan er adgangsvejene, hvor godt sikret er døre og vinduer, og er dyre designmøbler synlige udefra? Ofte kan du hurtigt se usikkerheder, som du med forholdsvis enkle midler kan rette op på, forklarer Søren Brehm Jensen, kategorichef i ABUS-Gruppen Nordic A/S. Han giver her fem simple råd til at indbrudssikre hjemmet:

1. Snak med naboen
Aftal med dine naboer, hvordan I kan holde øje med kvarteret og hinandens huse. Ofte er det mest effektive at interessere sig for, hvem der færdes i nabolaget. Tyven hader opmærksomhed, og i mange tilfælde kan et simpelt ’hej’ være nok til at skræmme ham væk.

2. Installér lys med sensor
Udendørs belysning koblet til en bevægelsessensor kan gøre både dig og dine naboer opmærksomme på, hvis der lusker nogen rundt omkring dit hus. Det kræver ikke de store forudsætninger at installere, og det kan købes i de fleste byggemarkeder og på nettet.

3. Sæt ekstra lås på døre og vinduer
Typisk trænger tyven ind via vinduet og bruger døren til at forlade huset igen. Derfor kan det være en god idé at sikre begge dele med ekstra låse. Især hvis døren eller vinduet ikke kan ses fra vejen, så tyven kan arbejde uforstyrret på at bryde ind.

4. Installér alarm eller video-overvågning
Alarmer og overvågning er med til at stresse tyven, og overvågningsbilleder kan hjælpe politiet med opklaringen. I dag kan du få flere forskellige plug-and-play overvågningssystemer, som du selv kan installere. Det er også muligt at få tilsendt en mail eller få besked via en app, hver gang kameraet opfanger bevægelser.

5. Klip hækken
Hvis hækken er så høj, at den giver tyven mulighed for anonymt at bevæge sig rundt om huset, så overvej at klippe den lavere. 

 

 

Tyvene behøver sjældent at lede længe; fire ud af ti danskere har ikke gjort noget særligt ud af at sikre deres hjem mod indbrud. Det viser nye tal fra ABUS, der producerer sikkerhedsløsninger som overvågning, låsesystemer, cykelhjelme mv.
Analysehuset Opeepl har indsamlet og udarbejdet undersøgelsen for ABUS.

 

 

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 60 60 00
Fax +45 70 60 60 01
E-mail: elektronisk@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik