ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Sikring af hjemmet kan være et skridt mod mindre utryghed
| 30.11.2015
Gode råd til hvordan du sikrer dit hjem imod indbrud fra ABUS-Gruppen Nordic A/S

Hver fjerde dansker frygter indbrud
 

Nye tal fra Trygfonden viser, at frygten for indbrud gør tæt på hver fjerde dansker utryg. Det er en markant stigning sammenlignet med 2005. Sikring af hjemmet kan være et skridt mod mindre utryghed.

 

Antallet af anmeldte indbrud i private hjem er dykket med knap 25 procent i løbet af de seneste fem år, men frygten for indbrud har ikke fulgt med ned i samme tempo. Det viser Trygfondens senest Tryghedsmåling, der blev præsenteret sidst i oktober måned.

Målingen tager temperaturen på danskernes overordnede utryghed, hvor sygdom, terror, arbejdsløshed og kriminalitet er blandt de emner, der bliver målt på. Den generelle utryghed i det danske samfund er steget drastisk fra omkring 6 procent i 2005 til mere end 17 procent i 2015. Også frygten for indbrud er steget fra cirka 12 procent i 2005 til 23 procent i 2015.

Alarm, lys og opmærksomhed

I Tryghedsmålingen fremhæver Trygfonden tyverisikring af hjemmet som et godt middel til at tæmme frygten. Men også et ”hej” fra naboen har effekt:

− Indbrudssikring af vores hjem i form af tyverialarmer, overvågning, specielle låse, stærkere vindueskarme og lys, der tænder, når nogen nærmer sig, er alle effektive værn. Men det, indbrudstyvene frygter mest, er at blive opdaget af beboere eller naboer, der ville kunne genkende dem, lyder det i Tryghedsmålingen, som henviser til en undersøgelse lavet for Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden, hvor 20 indbrudstyve blev interviewet om deres motiver og metoder.

Gør-det-selv-sikring

I Holland har man indført lovkrav om at indbrudssikre nybyggeri, og det har reduceret indbrudsraten med 50 procent i nyopførte huse. At indbrudssikre hjemmet kan være ganske simpelt og en opgave, husejere selv kan klare.

− Heldigvis er der flere ting, man kan gøre for at mindske risikoen for indbrud. Det behøver hverken være dyrt eller besværligt, for moderne overvågningsudstyr fås i så simple versioner, at man selv kan installere det derhjemme. En anden oplagt løsning er ekstra låse på døre og vinduer, som er hurtigt monteret. Tiltagene forstyrrer og besværliggør tyvens arbejde, forklarer Søren Brehm Jensen, Category Manager i ABUS-Gruppen Nordic A/S.

Sådan sikrer du hjemmet

  • Kig på dit hus med indbrudstyvens øjne: Er det nemt for tyven at stikke af? Er der rådne vindueskarme eller uhensigtsmæssige gemmesteder?

  • Værdifulde genstande bør ikke kunne ses fra vejen.

  • Sørg for, at det ser ud som om, at der er nogen hjemme i ferieperioder. Aftal med naboen, at de skubber posten ind ad brevsprækken, fylder din skraldespand eller parkerer deres bil i din indkørsel.

  • Sørg for, at tyven ikke har adgang til en stige – og lås dine haveredskaber inde.

  • Invester i en solid, indbrudssikker hoveddør og montér forsikringsgodkendte låse på alle døre og vinduer. Hvis du bor i lejlighed, kan du snakke med din ejer- eller boligforening om at få indbrudssikret døren til opgangen.

  • En alarm kan forstyrre tyvens arbejde og måske skræmme tyven væk.

  • Sensorer, der tænder for det udendørs lys, eller overvågning kan afskrække indbrudstyve.

  • Overvågningskameraer kan have en afskrækkende effekt på indbrudstyven og samtidig kan gode overvågningsbilleder øge chancerne for, at politiet finder tyven, og at du får dine ejendele tilbage.

 

Læs nærmere om vores Plug & Play produkter til sikring af private hjem her

 
ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 60 60 00
Fax +45 70 60 60 01
E-mail: elektronisk@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik