ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
NYHEDER
Nye Plug & Play kameraer
Byens Låseteknik - wAppLoxx Pro™
ABUS Touch hængelås
Sorte Plug & Play kameraer


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Få kender reglerne for overvågning i privaten
| 18.03.2016
Næsten 7 ud af 10 danskere kender ikke reglerne for overvågning i private hjem. Det viser en ny undersøgelse fra ABUS. Her får du reglerne forklaret kort og konkret.

Hvordan mon den nye barnepige håndterer poderne, når mor og far skal i byen? Snuser rengøringsdamen i skuffer og skabe? Bruger naboen vores skraldespand, når hans egen er fyldt? Der kan være flere grunde til at overvåge privatmatriklen, men mange danskere ved ikke, hvor grænsen for lovlig overvågning går.

Det viser en ny undersøgelse fra ABUS, der producerer sikkerhedsløsninger som overvågning, låsesystemer, og cykelhjelme. Analysehuset Opeepl har indsamlet og udarbejdet undersøgelsen for ABUS.

Overvågning kan også være præventivt
På spørgsmålet om, hvorvidt danskerne kender til de lovmæssige regler for overvågning i private hjem, svarer 38 procent, at de ”slet ikke” kender reglerne. 28 procent er i ”mindre grad” bekendt med reglerne, så knap 7 ud af 10 danskere kender stort set ikke til lovteksten for overvågning i privaten. 24 procent svarer i ”nogen grad”, mens henholdsvis 8 og 2 procent svarer ”i høj grad” og ”i meget høj grad”.

− Vi har ikke tradition for overvågning af privat grund i Danmark, så tallene fra vores undersøgelse overrasker mig faktisk ikke. Men det bliver mere almindeligt at installere overvågningskameraer i hjemmet, hvad end det er for at overvåge barnepigen eller blot som en tryghedsforanstaltning. Derfor er der god grund til at sætte sig ind i reglerne, der er ganske enkle, siger Søren Brehm Jensen, kategorichef i ABUS-Gruppen Nordic og påpeger:

− Ud over muligheden for at overvåge dagligstue, have, indkørsel og resten af matriklen kan overvågningskameraernes tilstedeværelse alene have en præventiv effekt over for eksempelvis indbrudstyve. Og så viser flere undersøgelser, at overvågningsbilleder kan lette politiets opklaringsarbejde.

Reglerne for overvågning i hjemmet findes i Bekendtgørelse af lov om tv-overvågning. Groft ridset op siger loven at:

· Tv-overvågning skal forstås som ”vedvarende eller regelmæssig gentagen personovervågning ved hjælp af fjernbetjent eller automatisk-virkende kamera, fotografiapparat eller lignende apparat”.

· Man må tv-overvåge sin private ejendom herunder indgangspartier, have og indkørsel.

· Det er ulovligt at tv-overvåge gader, veje, pladser og lignende, der benyttes til offentlig færdsel, samt naboer og forbipasserende fra sin ejendom.

· I hjemmet skal man informere eksempelvis rengøringsdamen og barnepigen om, at huset bliver overvåget.

· Private, der tv-overvåger steder eller lokaler med ”almindelig adgang” eller arbejdspladser, skal oplyse herom med tydelig skiltning.

Opeepl-undersøgelsens resultat: 

 

Kilde: ABUS-Gruppen Norcic A/S, Opeepl 2015. Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 svarpersoner fordelt over hele landet.

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 60 60 00
Fax +45 70 60 60 01
E-mail: elektronisk@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik