ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
MoDrop - MADE TO DISCOVER
QUIN - kør aldrig alene
Vikingkampagne


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Du bør sikre cyklen i højsæsonen
Maggie Rohde Christensen | 08.07.2019
I takt med sommeren kommer flere cykler op ad cykelkælderen og ud på vejene. Højsæsonen for cykeltyveri er nu, men hvordan fastholder du jernhesten i egne hænder? Sikkerhedsekspert fra ABUS giver et godt fif til at skræmme cykeltyven væk.

Solen står højere på himlen, og temperaturerne stiger. For mange er denne årstid lig med en cykel, der gøres klar til mange kilometer på cykelstier og landeveje. Men efter at have brugt tid på at smøre kæden, pumpe dækkene og andet, der hører til god cykelpleje, er det træls, hvis uvedkommende fødder tramper i dine pedaler.

Ifølge Danmarks Statistik blev der i første kvartal af 2019 meldt 9.494 cykler stjålet på landsplan. Det er en stigning fra første kvartal sidste år på 1.135. Det varmere vejr og flere parkerede cykler er lig med højsæson for cykeltyvene, og cyklerne er dermed mere udsatte netop nu. Derfor er det med at sikre den sommerklare cykel, før andre får øjnene op for den.

Fald i anmeldte cykeltyverier over årene

Selvom antal cykeltyve i første kvartal af 2019 er steget siden sidste år, så går det årlige antal stjålne cykler den rigtige vej. Ifølge Danmarks Statistik blev 46.588 cykler meldt stjålet i 2018. Det er et drastisk fald fra 2010, hvor hele 72.928 cykler blev meldt savnet. Men selvom Danmark oplever et fald i stjålne cykler, så er det stadig surt at være en af de omkring 46.000, der må skifte en stjålet cykel ud med anden form for transportmiddel. 

- Hvis den gode statistik skal fortsætte, er det blandt andet op til den enkelte dansker at sikre sin cykel bedre. Der findes et utal af gode cykellåse inden for kædelåse, bøjlelåse og foldelåse, men ingen af dem gør cykeltyven forlegen som ABUS' foldelås med en alarm, der lyder lige så højt som et symfoniorkester, fortæller Anders Holgaard, sikkerhedsekspert hos ABUS.

ABUS har udviklet en foldelås, der er intelligent, smart og ekstrem højlydt. Den nye foldelås BORDO AlarmTM udløser en alarm på 100 dB, så snart en cykeltyv rusker i låsen. Til sammenligning rammer lyden af en rockkoncert overværet fra første række omkring 110 dB.

Cykellåsen er intelligent i den forstand, at den ikke bliver udløst af et lille puf med en sportstaske og andre småskub. Og smart, da den er udstyret med en ABUS PLUS-cylinder. Sikkerhedsprodukter, med denne type låse-cylinder, kan tilgås med den samme nøgle, hvis de bliver bestilt med ens cylinder. Har du og din familie eksempelvis mange cykler, kan det være en fordel, at alle kan låse op med samme nøgle. 

- Med BORDO AlarmTM får du ganske enkelt optimal sikring af din cykel. Den intelligente alarm vil skræmme tyven væk, fordi de høje lyde ikke kan undgå at skabe opmærksomhed, siger Anders Holgaard.

BORDO AlarmTM er:
• En revolution inden for cykellåse - den første af sin art på markedet.
• Også en almindelig og lydløs lås - den kan aktiveres i to positioner: den første udløser ikke en alarm ved tyveriforsøg, det gør den anden.
• Ideel også til scootere og ladcykler, hvor man hidtil har måttet ty til skivebremselåse.
• Varefakta-godkendt - et krav, de fleste forsikringsselskaber stiller, hvis uheldet alligevel er ude, og du skal have erstatning for en stjålet   cykel.
• Optimal sikring til en god pris - vejl. udsalgspris fra 1.249,-

 

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik