ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
Cliffhanger - FREEDOM TO RIDE
MoDrop - MADE TO DISCOVER
QUIN - kør aldrig alene
Vikingkampagne


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Det er lovpligtigt at låse sin cykel - men hvordan sikrer du dig bedst?
Maggie Rohde Christensen | 24.04.2019
Det er ikke bare dumt at efterlade sin cykel ulåst - det er også ulovligt. Anders Holgaard, cykelekspert hos ABUS, guider dig til, hvordan du undgår at få stjålet din cykel.

Som cykelejer har du formentlig helt styr på, at færdselspolitiet kan give dig en bøde, hvis din cykel mangler lygter, bremser eller reflekser. Til gengæld er det de færreste, der er klar over, at du kan blive tildelt en bøde, hvis du efterlader din cykel ulåst. Ifølge færdselslovens paragraf 49 er det nemlig ulovligt at parkere sin cykel i ulåst tilstand, og politiet kan sågar kvittere for forseelsen med en bøde på 500 kroner.

 

Hvert år anmeldes i omegnen af 50.000 cykeltyverier på landsplan. Det svarer rundt regnet til, at 137 cykelejere dagligt må se sin cykel stjålet. Når uheldet er ude, finder cyklen sjældent tilbage til sin rette ejermand, og det giver derfor god mening at have styr på, hvordan du aflåser din cykel optimalt.

 

Anders Holgaard, cykelekspert hos ABUS, giver dig her tre råd til, hvordan du gør det svært for tyven at stikke afsted med din cykel.

  1. Investér 10 procent af cyklens værdi i en lås
    Jo dyrere en cykel du ejer, jo mere attraktiv er den at stjæle for tyven. Ved at investere 10 procent af cyklens pris i en god lås sikrer du, at låsens kvalitet er tilsvarende cyklens, og du mindsker derved risikoen for, at tyven får succes med at stjæle den. Det er desuden et minimumskrav fra forsikringsselskaber, at cyklen har været sikret med en lås, der er Varefakta-godkendt. Det kan du sikre ved at se efter Varefaktas logo på cykellåsens emballage.

  2. Beskyt din cykel med to låse
    En af de mest effektive måder at forhindre tyven i at stjæle din cykel er ved at benytte to låse, hvor cyklen kan låses fast til et stationært objekt. Ved at benytte en kæde- eller foldelås af god kvalitet frem for en wirelås sikrer du, at tyven ikke kan klippe låsen op med en boltsaks.

Parkér cyklen et oplyst sted
Hvis du efterlader din cykel i byen efter mørkets frembrud, er det en god idé at overveje, hvor du parkerer den. Der er nemlig langt større sandsynlighed for, at tyven kan luske afsted med din cykel, hvis den er parkeret i en mørk og uoplyst gyde. Vælg derfor et sted med gadelygter og forbipasserende, hvor tyven ikke kan løbe afsted med cyklen uden at blive set.

 

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik