ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
Cliffhanger - FREEDOM TO RIDE
MoDrop - MADE TO DISCOVER
QUIN - kør aldrig alene
Vikingkampagne


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Hvornår er dit barn parat til at cykle alene til skole?
Line Bang Fasting Bauer | 08.08.2018
Når sommerferien er ovre, kan det være fristende at lade sit barn cykle til skole selv. Men hvornår er dit barn parat? Anders Holgaard, sikkerheds- og cykelekspert hos ABUS, giver dig tre råd til, hvad du bør overveje.

Når klokken ringer ind til et nyt skoleår, kan det for mange familier også betyde, at skolebarnet i løbet af sommerferien er blevet rutineret nok til at cykle alene til og fra skole. Ifølge færdselsloven paragraf 50 må børn under seks år ikke cykle alene uden en person på mindst 15 år. Det er dog de færreste børn, der har nok cykelerfaring allerede som seksårig.

 

Så hvornår er dit barn egentlig parat til at færdes alene i trafikken? Anders Holgaard er sikkerheds- og cykelekspert hos ABUS, og han giver dig råd til, hvad du bør overveje, inden du sender dit barn af sted på egen hånd.

 

1. Lad dit barn føre an i trafikken

Øvelse gør mester. Det bedste, du kan gøre, er at cykle så meget som muligt sammen med dit barn i trafikken. Her kan I træne de forskellige scenarier for cyklister, tale om bilister og fodgængeres motiver i trafikken, og hvorfor de gør, som de gør. Ved at lade dit barn cykle forrest og føre an, når I er af sted, kan det vise, hvordan han/hun vil takle situationerne – i trygge rammer ledsaget af en forælder.

På den måde kan du vurdere, om dit barn er parat, eller om der er brug for mere erfaring.

 

2. Kender dit barn færdselsreglerne?

At dit barn ved, hvordan det kommunikerer med den øvrige trafik, er afgørende for at færdes sikkert i trafikken. Derfor skal dit barn have styr på trafikreglerne, hvad skiltene betyder, og hvordan det bruger håndtegn til at signalere sin næste handling. Derudover skal dit barn kunne kigge sig over skulderen og orientere sig uden at miste balancen på cyklen.

De gode vaner skal plantes tidligt, så udover at bruge tegn i trafikken, gælder det også om at få dit barn til at huske cykelhjelm og reflekser, hver gang han/hun skal ud at cykle.

 

3. Overvej familiens nærmiljø

Der er forskel på, om I bor 200 meter fra skolen, om der er et stykke landevej, eller om dit barn skal igennem morgentrafikken i en større by. Du bør derfor nøje overveje, om den rute, der virker oplagt for dit barn at cykle til og fra skole, også er den mest sikre.

Nogle steder giver det muligvis slet ikke mening at cykle, før dit barn er 10-12 år, hvorimod det andre steder blot kræver ekstra træning, hvis der er trafikerede veje eller farlige kryds på ruten. Det kan være en god idé at starte med at gå ruten og derefter cykle den sammen med dit barn.

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik