ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
Cliffhanger - FREEDOM TO RIDE
MoDrop - MADE TO DISCOVER
QUIN - kør aldrig alene
Vikingkampagne


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Danskerne skruer ned for musikken på cykelturen
Ida Marie Gaarden Harbas | 27.09.2017
Dugfriske tal fra sikkerhedsproducenten ABUS viser, at 18 procent af danskerne cykler med musik i ørerne. Det er færre end i 2014 og vidner om en positiv udvikling, mener sikkerhedsekspert.

Vestenvind, højdemeter og langt hjem. At træde i pedalerne kan sommetider virke uoverskueligt. Cyklister kan derfor fristes til at pifte turen op - stikke høretelefoner i ørerne og lade popballaderne blæse om kap med vindens susen. Men alligevel er det en løsning, som færre cykliser vælger.

I 2014 viste en Megafon-undersøgelse, at 25 procent af danskerne lyttede til musik på cykelturen. En helt ny undersøgelse fra ABUS, der producerer sikkerhedsløsninger som overvågningskameraer, låsesystemer og cykelhjelme, viser, at tallet er faldet til 18 procent.

- De nye tal vidner om, at danskerne er blevet mere opmærksomme på, at musik i ørerne kan svække opmærksomheden i trafikken og dermed potentielt føre til ulykker, siger Anders Holgaard, der er sikkerhedsekspert i ABUS.

- Vi ved fra en hollandsk undersøgelse, at cyklisters opfattelse af lyde i trafikken påvirkes negativt, når de lytter til musik eller taler i telefon på cykelturen, tilføjer han.

 

Mænd foretrækker trafikstøj

Det er særligt mændene, der putter høretelefonerne i lommen. Her er det kun 15 procent, der cykler med musik eller lignende i ørerne, mens knap 21 procent af kvinderne lader sig friste med et soundtrack til cykelturen.

- Til trods for den generelle, positive udvikling, som tallene fra vores undersøgelse vidner om, er der fortsat mange cyklister, der lukker af for omverdenen med høretelefoner i ørerne. Det kan være meget uhensigtsmæssigt på den måde at lukke sig inde i en osteklokke, påpeger Anders Holgaard.

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik