ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
Cliffhanger - FREEDOM TO RIDE
MoDrop - MADE TO DISCOVER
QUIN - kør aldrig alene
Vikingkampagne


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Ingeniør-viden bag ny hjelm til Pro Tour-hold
| 20.04.2017
Når Movistar Team med topprofilerne Bennati og Dowset i dag sætter sig i sadlen i nordfranske Compiégne med kurs mod Roubaix, er det med en nyudviklet racehjelm fra ABUS på hovedet.

 

 

IMAGE

 

 

 

 

 

En forårsdag i helvede. Sådan bliver det knap 260 kilometer lange cykelløb Paris-Roubaix ofte omtalt, fordi rytterne skal tilbagelægge adskillige kilometer på glatte, brostensbelagte mark- og skovveje.

Når rytterne fra Movistar Team i dag triller ud på ruten, er det samtidig en officiel præsentation af ABUS' nye racehjelm - GameChanger.

− Med GameChanger udvider vi vores produktsortiment med en aerodynamisk hjelm, der i dén grad lever op til sit navn. Den er designet af ABUS' skarpeste ingeniører i Tyskland og testet af et af verdens bedste, professionelle cykelhold - Movistar Team, siger Kim Møller-Nielsen, adm. direktør i ABUS-Gruppen Nordic A/S, der forhandler ABUS' produkter i Norden.

Testet af sprinter

Cykelholdets 28 professionelle cykelryttere har givet værdifuld feedback på hjelmen til ABUS' ingeniører, der har designet den ud fra de nyeste videnskabelige undersøgelser, innovativ ingeniørkunst og gennemtestet håndværk.

− Jeg testede GameChanger for et par uger siden til cykelløbet Milan-San Remo, og jeg var imponeret. Som sprinter ved jeg, at hundrededele af et sekund kan være afgørende for, om du vinder eller taber et løb, siger Daniele Bennati fra Movistar Team.

Rytterens fjende bag design

ABUS-ingeniørernes udgangspunkt for designet er cykelrytterens naturligste fjende nummer ét - vind.

− ABUS' ingeniører har blandt andet analyseret vinklen på luftindstrømning i hjelmen og forbedret aerodynamikken i den, så den er optimal uanset rytterens hovedhældning. Resultatet er en multipositions-hjelm med et reduceret frontalt træk, der er 23 procent lavere end ABUS' nuværende racehjelm. Sammen med hjelmens form er det med til at forbedre vind-gennemstrømningen i hjelmen betragteligt, og det kan betyde værdifulde sekunder for rytterne, forklarer Kim Møller-Nielsen.

De bedste betingelser for succes

Med GameChanger gør ABUS sig attraktiv over for flokken af ambitiøse amatørcykelryttere og semi-professionelle, der kræver optimal sikkerhed og minimale barrierer for fart i udstyret. For med en gennemsnitsfart på ofte mere end 40 km/t kan en barriere som vind nemt koste både knubs og kostbare sekunder i klassementet.

- Både amatører og professionelle cykelryttere ved, at udstyret er mindst lige så vigtigt som mental og fysisk styrke. Derfor har ABUS' tyske ingeniører virkelig lagt sig i selen for at designe en racehjelm, der giver rytterne de mest optimale betingelser - i modvind såvel som i medvind, siger Kim Møller-Nielsen.

GameChanger udmærker sig ved:

• Multi-Position Design
Et design, der giver optimal aerodynamik uanset hovedets vinkel.

• Forces Air Cooling Technology
Et smart ventilationssystem, hvor den gennemstrømmende vind udnyttes til et simultant pres og sug, der giver en optimal temperatur på rytterens hoved. Systemet er baseret på Venturi-dyser, som også bliver brugt inden for luftfart.

• Multi Shell In Mould
For den bedste beskyttelse af hovedet. Hjelmens støbning er robust, men har lav vægt i forhold til volumen.

• FlowStraps
Aerodynamiske, vindfaste og behagelige stropper takket være specialudviklet vævning.

• Zoom Ace
Finjusteringssystem med praktisk drejeknap for individuel pasform.

• AirPort
Aerodynamisk holder bag på hjelmen til cykelbriller.

• 260 gram
Hjelmen har lav vægt for maksimal komfort − uden at gå på kompromis med sikkerheden.

 

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik