ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
Cliffhanger - FREEDOM TO RIDE
MoDrop - MADE TO DISCOVER
QUIN - kør aldrig alene
Vikingkampagne


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Cyklister føler sig sikre uden hjelm
| 06.06.2013
Når danske cyklister skal forklare, hvorfor de ikke cykler med hjelm, er den mest udbredte forklaring, at de føler sig sikre nok i trafikken uden.

Mere end halvdelen af de voksne danske cyklister spænder ikke hjelmen, inden de ruller ud på cykelstien. Det viser en undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført på vegne af ABUS.

Helt præcist svarer 58,3 pct. af de cyklende danskere over 18 år, at de sjældent eller aldrig kører med cykelhjelm – hver tredje cyklist tager altid eller ofte hjelmen på. 

 Populære forklaringer

Spørger man danskerne, hvorfor de fravælger hjelmen, giver deres forklaring følgende top 3: 

  1. Jeg føler mig sikker nok i trafikken uden (30,6 pct.)

  2. Jeg synes, det er ubehageligt at cykle med hjelm (29,1 pct.)

  3. Jeg synes, det ser dumt ud at cykle med hjelm (22,4 pct.) 

Forklaringen om at føle sig sikker i trafikken uden hjelm er mest udbredt i aldersgruppen 18-29 år.

Sikker Trafik: Hjelme mindsker risikoen

Rådet for Sikker Trafik anerkender, at cykelhjelmen ikke har indflydelse på risikoen for at blive involveret i en ulykke, men rådet mener alligevel, at cykel og hjelm hører sammen.

– Konsekvenserne af en ulykke afhjælpes derimod væsentligt med en hjelm – særligt på hovedskader, der typisk giver varige mén. Det vurderes, at en cykelhjelm reducerer ens risiko for alvorlige hovedskader med omkring 50 procent. Derfor anbefaler vi alle at køre med cykelhjelm og glæder os over, at hjelmbrugen er støt stigende samtidig med at udbuddet af cykelhjelme stiger, siger Søren Troels Berg, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Stor udvikling inden for hjelme

I forhold til cyklisternes forklaring om, at cykelhjelme er ubehagelige, har der ifølge adm. direktør i ABUS, Kim Møller-Nielsen, været øget fokus på at udvikle nye komforthjelme i de seneste år. Udviklingen har blandt andet taget udgangspunkt i at forbedre remmen, så den ikke skarver på hagen, og lave effektiv ventilation, så hjelmen ikke bliver for varm.  

– At cykelhjelme skulle være ubehagelige, er en klassisk misforståelse blandt cyklister, der ikke har haft en hjelm på hovedet i de senere år. I ABUS har vi vores eget forsknings- og testcenter, hvor eksperter hele tiden arbejder på udvikle og forbedre vores produkter, så i løbet af bare få år, kan følelsen af at have en hjelm på hovedet ændre sig markant, forklarer Kim Møller-Nielsen.

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik