ABUS
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Nyheder
Cliffhanger - FREEDOM TO RIDE
MoDrop - MADE TO DISCOVER
QUIN - kør aldrig alene
Vikingkampagne


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Pressemeddelelse vedr. Diims
| 16.11.2012
Det endelige opgør mod cykeltyve!

  

PRESSEMEDDELELSE

ABUS Gruppen DK A/S

Det endelige opgør mod cykeltyve!

Umiddelbart har cykeltilbehør ikke meget tilfælles med et netværk af flere tusinde postbiler, postkasser og posthuse. En ny opfindelse, der netop er kommet på markedet, kobler disse to elementer sammen til et produkt, der på ganske kort tid kan genfinde forsvundne eller stjålne cykler.

I de sidste fire år er der stjålet over 250.000 cykler i Danmark. Det svarer til et tyveri hvert 7. minut, men uanset dette omfang er genfindingsprocenten for politiet tæt på 0. ABUS lancerer nu et nyt produkt, som de kalder ABUS Diims, der i første omgang er bygget ind i en cykellygte, og som forventes at løfte genfindingsprocenten markant.  

En stor del af befolkningen har oplevet følelsen af mismod og frustration, når man konstaterer, at ens cykel er blevet stjålet. Som låseproducent forsøger vi hele tiden at udvikle os indenfor sikring af cykler, og der er Diims teknologien unik til at genfinde cykler”, udtaler adm. direktør for ABUS Kim Møller-Nielsen og fortsætter: ”Genfinding af cykler har altid været et interessant område, men ingen har kunnet løse det ordentlig før ABUS Diims - enten er sporingsenheden for stor, for dyr eller bruger for meget strøm”.

ABUS har siden starten af 2012 testet systemet ved at henstille ulåste cykler, der efterfølgende bliver stjålet. Hovedparten er blevet fundet igen, og et godt eksempel er et cykeltyveri i forbindelse med Skanderborg Festival. ”Langt de fleste cykeltyverier er spontane, og her var festivalen en god ramme. Vi fik vores cykel stjålet samme aften, og fandt den 4 dage senere i den anden ende af byen. Uden ABUS Diims havde vi aldrig fundet den”, udtaler Kim Møller-Nielsen.  

Systemet fungerer på den måde, at den lille ABUS Diims udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af et fintmasket antennenetværk installeret i postbiler og postbygninger. Postbilerne opererer overalt i landet, og den bortkomne genstand skal blot befinde sig inden for 10-200 meter af antennenetværket (f.eks. en postbil) for at blive registreret. Herefter kan ejeren se registreringen via sin personlige adgang til Diims’ onlinesystem.

En, der er meget glad for det nye produkt, er Jakob Nielsen fra Fri BikeShop på Frederiks Allé i Aarhus: ”Jeg var lidt skeptisk i starten, fordi så mange har prøvet at løse problemet uden held, men efter at have testet selv, er jeg overbevist om at dette bliver hvermandseje. Kunderne tager også vildt godt imod det, fordi cykeltyveri er et meget stort problem i hverdagen”.

Teknologien er opfundet af et dansk firma ved navn Commotive A/S, grundlagt i 2006 og specialiseret i at udvikle unikke løsninger til optimering af postvæsenets processer. Commotives teknologier har allerede stor succes i postindustrien, hvor Post Danmark siden 2010 har udstyret flere tusinde bygninger, postbiler, postkasser og fragtbiler med tracking-enheder.

En ABUS Diims kan købes hos cykelhandlerne og koster 499 kr. inkl. tre måneders abonnement. Efter det koster et årligt abonnement 120 kr. eller to år 192 kr. Læs mere på www.diims.dk / www.abus.dk/mobil

For yderligere information, kontakt venligst:

  • Kim Møller-Nielsen, adm. direktør for ABUS-Gruppen DK A/S
    Tlf.: 41 13 91 14, e-mail: kmn@abus.dk

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik