5 tips til indbrudssikring af hjemmet - herunder også vinduer
Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Gode råd
Indbrudsguide
Ofte stillede spørgsmål
Tryg skolestart
AirSecure CO2 detektor
SMART KeyGarage
SecLight lommelygter
F&P registrede produkter
Vedligeholdelse af låse
Indstilling af kode
Hængelås serie 83
Godt at vide om nøgler
Lindrucker
Videoer
Låsesystemer
Indbrudssikring af hjemmet


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

5 tips til indbrudssikring af hjemmet: Har du dannebrogsvinduer? Så kan du være ekstra udsat for indbrud

 

Mange danskere har dannebrogsvinduer i deres hjem, men er ikke klar over, hvor nemme de er at bryde op. Af samme grund er vinduer tyvens foretrukne indgang til hjemmet. Få 5 tips til, hvordan du sikrer dit hjem - herunder dine vinduer.

Har du husket at låse døren og lukke dine vinduer i dag? Godt. Det er desværre ikke nok, hvis du vil være sikret mod ubudne gæster. Selvom flere danskere investerer i alarmsystemer, er der i 2022 indtil videre blevet indrapporteret over 16.000 anmeldelser om indbrud (kilde: DST). Det er en stigning på næsten 4,5 procent til sammenligning med samme periode sidste år.

Heraf sker over halvdelen af alle indbrud gennem vinduer og terrassedøre. Mange hjem har dannebrogsvinduer, der blok lukkes med en hasp, men de er desværre lette for indbrudstyve at bryde op. At have vinduer med gode låse er også et af rådene fra Det Kriminalpræventive Råd, hvor du især bør være opmærksom på at sikre vinduer i stureplan ekstra godt.

Herunder kan du få tips til, hvordan du sikrer dit hjem - herunder dine vinduer - mod ubudne gæster.

 

1. Sæt ikke digitale fodspor

Nu hvor vi ser ind i en kommende efterårsferie, så vær forsigtig med lægge billeder op fra sydens sol som offentligt tilgængelige opslag på sociale medier, mens du er væk. Eller husk privatlivsindstillingerne, så kun dine venner kan se med. På den måde undgår du, at mulige tyve kan følge med i, at du ikke er hjemme.

2. Oplys mørke områder

Sensorstyret lys i carporten eller i haven kan være en god ide, da lysene reagerer på bevægelse inden for typisk et 120-180-graders område af sensoren. Gennemtænk placeringen af lysene, inden du sætter dem op, og gå en tur rundt om dit hus om aftenen for at spotte mørke, blinde vinkler, hvor tyven kan ligge på lur.

3. Væbn dit hjem med en vindueslås

Vinduessikring er både en enkel og billig måde at sikre dit hjem mod indbrud, der gør, at du kan føle dig tryg alle døgnets timer. Den er derfor en oplagt løsning for mange danskere - især hvis du har dannebrogsvinduer.

Find en lås, der passer til dine vinduer, og som er nem for dig selv at låse op, for eksempel en lås med indbygget kodelås. Med ABUS' nye vindueslås FTS15 vælger du selv låsens 4-cifrede talkombination og slipper dermed også for at holde styr på en nøgle, som skal findes frem, hver gang du skal åbne vinduet.

4. Få sikret dine glaslister mod afmontering

En velkendt metode, som indbrudstyve ofte bruger, er at afmontere vinduets glaslister, hvorved glasset let kan fjernes. Overvej derfor om dine vindueslåse skal have indbygget glassikring. I ABUS' nye vindueslås FTS15 består glassikringen af et beslag, som gør, at glasset ikke kan fjernes ved at afmontere glaslisterne. Samtidig gør denne sikring, at styrken i vinduets eksisterende materiale udnyttes optimalt.

5. Byd naboen på kaffe

Mere end 200.000 danskere er tilmeldt Nabohjælpen, der går ud på at holde øjne og ører åbne overfor ukendte og mistænkelige personer i nabolaget. Et klistermærke på postkassen eller døren fortæller tyven, at her er der større risiko for at blive opdaget, fordi naboerne bevidst er opmærksomme på hinanden. Så byd naboen på en kop kaffe og tag en snak, om Nabohjælp-konceptet er noget for jer.

 

 

Vil du vide mere om indbrudssikring?
______________________________________________________________________________

  • Det Kriminalpræventive Råd har også nogle gode råd til at sikre hjemmet mod indbrud – find dem på rådets hjemmeside.
     

  • Har du styr på reglerne for overvågning i hjemmet? Vi har samlet dem i et overskueligt og letforståeligt faktaark på vores hjemmeside.

ABUS Nordic A/S Egeskovvej 15A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 22 26 05
Fax +45 70 22 26 07
E-mail: mekanisk@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk
Kolofon
Privatlivspolitik