Til forsiden
StartSikring i fartMekanisk sikringElektronisk sikring
Vejledninger
Korrekt brug af cykelhjelmen
Cykelguide
#sikkercykelby
Vedligeholdelse
Nøglebestilling
Varefaktagodkendte låse
Kompensationskampagne
Lovgivning
Video


Sikkerhed er
afhængig af
kvalitet!

Sæt fokus på sikkerhed - i din cykelby

 

Et nyt samarbejde mellem Hjerneskadeforeningen og ABUS skal sætte fokus på cykelsikkerhed i landets største byer med en opsigtsvækkende #sikkercykelby-hjelm. Hjelmen er skabt i et samarbejde mellem Hjerneskadeforeningen og ABUS. For hver solgt hjelm går 40 kroner til Hjerneskadeforeningens arbejde.

 

 

Urban-I v.2

Størrelse M 52-58 cm, L 56-61 cm

Højtplaceret LED baglygte

Regnovertræk inkluderet 

Forskere har for nylig slået fast, at en cykelhjelm mindsker risikoen for at få en moderat eller svær hjerneskade ved cykeluheld med op til 88 procent og resulterer i 25% færre dødsfald. Det er blandt andet baggrunden for et nyt samarbejde mellem ABUS og Hjerneskadeforeningen, som har fået navnet #sikkercykelby.

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med ABUS omkring #sikkercykelby. At forebygge skader ved cykeluheld er meget vigtigt. At cykle uden cykelhjelm er en uskik, og vi kan og skal gøre mere for at få flere til at anvende cykelhjelm i alle aldersgrupper. Det glæder os også, at kampagnen støtter Hjerneskadeforeningen økonomisk, så vi kan hjælpe de mange unge som gamle, der uheldigvis får hjerneskader ved cykeluheld, siger Hjerneskadeforeningens direktør Morten Lorenzen.

Generelt er danske cyklister blevet bedre til at bruge cykelhjelm i de senere år, men ifølge Rådet for Sikker Trafik, er det stadig kun omkring en tredjedel af cyklisterne, der vælger at bruge hjelm. De fleste uheld sker i byerne, hvor der bliver cyklet flest kilometer. Det skal den nye #sikkercykelby-hjelm sætte fokus på ved at gøre cykelsikkerhed til et lokalt anliggende. 

– Større og bedre sikkerhed starter lokalt, og det er hele essensens af initiativet. Hver gang jeg observerer morgentrafikken i de større byer, bliver jeg rystet over, hvor mange der fravælger hjelmen. Specielt set i det lys, at cykelstierne er tætpakkede og risikoen for uheld er stor. Med den nye #sikkercykelby-hjelm kan cyklisterne vise, at de går forrest for at øge sikkerheden i deres egen by, forklarer Kim Møller-Nielsen, adm. direktør i ABUS-Gruppen Nordic A/S.

Hjelmen er i første omgang blevet lanceret i landets største cykelbyer. 

Udvalgte byer

#sikkercykelby-hjelmen bliver lanceret i landets 26 største cykelbyer:

 

 

Med lokal opbakning kan hjelmen lanceres i mange flere byer. Mindre byer kan sagtens få sin egen cykelhjelm hvis blot 50 personer fra samme by ønsker en #sikkercykelby-hjelm .

Det kan også være en ide til kommuner, som har cyklende personale som terapeuter og hjemmehjælpere, eller til efterskoler, som skal bruge cykelhjelme til et helt elevhold.

 

 

 

 

 

 

 

ABUS-Gruppen Nordic A/S Egeskovvej 2A
DK-8700 Horsens
Tlf. +45 70 20 01 30
Fax +45 70 20 01 44
E-mail: mobil@abus-nordic.com
Web: www.abus.dk